Geopend: di-vrij 10.00-17.30 za 10.00-17.00

Nieuw Binnengekomen


In 2023 bestaat de staat Israël 75 jaar. Dit dagboek biedt de gelegenheid om te reflecteren op Gods unieke relatie met zijn volk. Aan de hand van 75 vragen uit de Bijbel van God aan zijn volk ontdekken we hoe God omgaat met Israël - en de wereld.
Belangrijke thema’s komen aan bod, zoals waarom God Israël uitgekozen heeft, wat zijn plan is voor Israël nu en in de toekomst, en wat de plek is van niet-Joodse volken. We lezen over zijn verlangen, liefde en trouw voor zijn volk door de tijd heen. Die God van Israël mogen ook wij leren kennen dankzij Jezus, de messias van Israël en redder van de wereld.
Elke vraag van God wordt gevolgd door een korte uitleg en toepassing. Aan het eind van elke meditatie staan twee bezinningsvragen ter verwerking en een gebed om antwoord te geven op de vraag van God.


In het bijbelstudieboek 'Het geheim van David' neemt Henk Binnendijk de lezer me door de psalmen van David. Hoe kan David, een koning van Israël met zo'n druk en bedreigd leven, toch de tijd nemen om stil te zijn voor God en een psalm te schrijven? Die vraag bracht Henk Binnendijk ertoe om zich in de psalmen te verdiepen. De vraag zegt namelijk heel veel over Davids relatie met God. Door het bestuderen van de psalmen werd het geheim van David duidelijk. Het geheim dat hij zijn hele leven bij zich droeg en hem steeds weer kracht gaf, ook in zijn moeilijke momenten: 'Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij.'


Goed nieuws: de Schrijfbijbel  is binnen!  De NBV21 Schrijfbijbel is speciaal voor wie aantekeningen wil maken bij de Bijbeltekst. Maar ook voor liefhebbers van Bible journaling is deze NBV21 Schrijfbijbel een uitkomst. Een tijdloze uitgave in zowel uitstraling als inhoud.WAT ALS GOD BETER IS DAN JE DENKT EN DE HEL GEEN EEUWIGE MARTELKAMER IS? Wat gebeurt er als je doodgaat? Hoe kan een liefdevolle God mensen naar de hel sturen? Is God wel rechtvaardig als Hij mensen niet bestraft? Vele christenen weten niet dat wanneer Jezus woorden gebruikt die ons doen denken aan de hel, Hij niet spreekt over waar we naartoe gaan als we sterven. Gedurende de eerste 500 jaar kerkgeschiedenis waren er drie zienswijzen op het hiernamaals. De grote meerderheid van de christenen geloofde niet in de hel zoals die nu vaak verkondigd wordt. Jezus Onoverwonnen is een wakker schuddende beschouwing van alle drie de zienswijzen en van een God die zelfs meer liefheeft dan wij durven dromen. Ontdek dat het evangelie niet alleen 'Het Goede Nieuws' is, maar fantastisch 'Geweldig Nieuws'.

Prijs: € 19,95

 

 

 


 

Tijd met God

Eline Hoogenboom

Inspiratie en invulboek voor mooie geloofsmomenten.

Veel vrouwen worstelen met het invullen van hun tijd met God. De drukte van alledag zorgt er al snel voor dat het erbij inschiet. Hoe kun je die Godstijd vormgeven? Dat kan in stilte zijn, maar er zijn nog meer manieren om God te ervaren. In dit boek inspireert Eline je vanuit tien geloofsthema's, bijvoorbeeld: luisteren naar God, de Bijbel lezen en in Gods aanwezigheid zijn. Ook geeft ze praktische tips voor de invulling van je tijd met God, zoals: leg een dagboekje bij het koffieapparaat, hang een Bijbeltekst die je wilt onthouden naast de spiegel, maak een gebedswandeling of begin een gebedsgroepje. Met de hulp van honderd vragen en extra notitieruimte geeft dit boekje je ook ruimte om op te schrijven wat je tijdens je tijd met God ervaren hebt.

€ 21,99

 


De NBV21 Bijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap is de eerste Bijbel die inzicht geeft als je tijdens het lezen van de Bijbel geconfronteerd wordt met ingewikkelde vragen van onze tijd. Denk daarbij aan thema’s als duurzaamheid, wonderen, armoede en rijkdom, en de waarde van het menselijk leven. We bieden – bij de Bijbeltekst van de NBV21 – 300 inzichten over geloof, maatschappelijke kwesties en wetenschap, met liefde voor de Bijbel geschreven door 60 wetenschappers. Zo kunnen lezers zelf een mening vormen en vol vertrouwen in gesprek kunt gaan over thema’s die ons allemaal raken.

Deze Bijbel is ontwikkeld door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. 
Prijs €58.00

 

 

Houd moed

In het nieuwe dagboek van Bobby Schuller speelt hij in op de actualiteit; een wereld waarin nieuwsberichten en heftige momenten ons flink kunnen ontmoedigen. Het bevat dagelijkse bijdrages om je geloof te laten groeien.

ISBN 9789493206281

Prijs €23,95